Usluge

Ispitivanje vodonepropusnosti cjevovoda

Svojom djelatnošću pokrivamo sva ispitivanja što se tiče vodovoda i kanalizacije kako bi vam mogli ponuditi cjelokupnu uslugu po povoljnim cijenama.
Radimo ispitivanja nepropusnosti kanalizacijskih sustava, sustava i dijelova sustava za pohranu vode, tlačnih cjevovoda.

POSJEDUJEMO AKREDITACIJE ZA SLJEDEĆA ISPITIVANJA:

Kanalizacijski sustavi
• Ispitivanje vodonepropusnosti zrakom, HRN EN 1610:2015
• Ispitivanje vodonepropusnosti vodom, HRN EN 1610:2015

Cijevi odvodnje pod tlakom (prepumpne stanice)
• Tlačno ispitivanje cijevi, HRN EN 805:2005

Vodovodne građevine (bazeni, septičke jame, separatori)
• Ispitivanje vodonepropusnosti, HRN EN 1508:2007

GRAĐEVNI PROIZVODI KOJI SU U DODIRU S VODOM NAMIJENJENOM ZA LJUDSKU POTROŠNJU

Vodovodne cijevi pod tlakom
• Tlačno ispitivanje cijevi, HRN EN 805:2005

Vodovodne građevine
• Ispitivanje vodonepropusnosti, HRN EN 1508:2007

Za sva navedena ispitivanja smo akreditirani od HAA.

Tehnologija saniranja "Packer sistem"
Izmini naziv sanacije cjevovda CIPP tehnologijom

Saniranje kanalizacijskih cjevovoda CIPP metodom

• posebno prikladna za urbane sredine, stare gradske jezgre, prometnice i industrijske pogone
• primjenjiva je na sve oblike i materijale oštećenih cjevovoda
• radovi se izvode bez kopanja te se izbjegava zatvaranje prometnica, stvaranje prometnih zastoja za vrijeme izvođenja radova

• ova metoda obnavljanja kanalizacije bez iskopavanja pogodna je i za industrijske komplekse gdje bi obnavljanje kanalizacije klasičnim metodama sa sobom nosilo ogromne troškove iskopa zbog izrazito složene infrastrukture te dodatne troškove zbog stajanja cijelog postrojenje za vrijeme sanacije.

Metoda CIPP se sastoji od ugradnje smolom impregnirane fleksibilne cijevi invertiranjem u postojeću cijev upotrebom hidrostatskog tlaka.
Nakon što se fleksibilna cijev invertira u postojeću cijev, smola se toplom vodom otvrdnjava i dobiva se monolitna cijev (bez spojeva) unutar jedne dionice otporna na koroziju, trošenje, mehanička opterećenja i vanjske utjecaje .Odvodnja-Laboratorij d.o.o. pri saniranju kanalizacije ovom tehnologijom koristi vlastitu opremu i obučene djelatnike za ovu vrstu tehnologije.

CCTV inspekcija,snimanje kanalizacije

Cjevovod je izložen prirodnim procesima starenja koja još više pospješuje neredovno održavanje, izlijevanje ulja i masti, loši građevinski zahvati, te korijenje koje oštećuje cjevovod.

Koristeći se najnovijom uređajima sa laserima za snimanje (3D tehnologija) može se utvrditi točno stanje cjevovoda. Koristimo se sa nekoliko tipova CCTV kamera koji se koriste za inspekciju i snimanje svih tipova odvodnih i kanalizacijskih cjevovoda od promjera 40 do 1.400 mm pa i više.
Sve podatke o snimljenim cjevovodima (funkcionalnosti, provjeri i stanju) prema normi EN 13508-2 pohranjuje na DVD te se izrađuju elaborati i izvještaji (izvješče o sekciji, FOTO izvješče, te grafićki prikazi cjevovoda i sekcija cjevovoda)
Uz navedena izvješča u mogućnosti smo odrediti visinske kote, izvješča o rasporedu šahtova i prikljućaka, geodetske snimke i plan cjevovoda, te izvršiti kontrolu ispravnosti prikljućaka na sustav javne odvodnje.

Pregled naših usluga:
Inspekcija i snimanje:
– Kućnih odvoda (WC-a, pisoara, bidea, umivaonika, kada, tuš kada i sudopera)
– Glavnih vertikalnih i horizontalnih cjevovoda raznih dimenzija i oblika
– Oborinskih i fekalnih šahtova objekta
– Oborinskih i fekalnih cjevovoda javne gradske kanalizacije

Lociranje trase:
-Lociranje trase i dubine ukupanog cjevovoda,mjesta slijepih šahti i spojeva
– Nadzor CCTV kamerama tijekom čišćenja cjevovoda

Odštopavanje odvoda 24h

Mi smo tvrtka koja se specijalizirala za odštopavanje svih vrsta odvoda isklučivo profesionalnim strojevima za odštopavanje. Odštopavanje manjih odvoda (kućne instalacije) vršimo najnovijim profesionalnim električnim rotirajućim spiralama i visokotlačnim strojevima s pritiskom vode 150 bar WOMA. Naši djelatnici su stručno osposobljeni i profesionalno pristupaju otklanjanju začepljenja bilo da se radi o pvc, olovnim, gusnatim, betonskim ili keramičkim odvodnim cijevima.

Pružamo usluge odštopavanja i čišćenja odvoda 24 sata na dan, te na intervencije dolazimo u što kraćem vremenu .
Sva vozila za intervencije imaju uređaje za visokotlačno ispiranje u kombinaciji s električnim uređajima možemo provesti čišćenje i ispiranje cijevovoda te kamere za provjeru stanja cijevi nakon čišćenja.
Naš djelokrug rada je cijela Splitsko-Dalmatinska,Dubrovaćko-Neretvanska i Šibensko-Kninska županija ,Zadarska ali uz dogovor i na području cijele RH.

Održavanje, čišćenje, odštopavanje i snimanje:
– Kućnih odvoda ( WC-a, pisoara, bidea, umivaonika, kada i tuš kada, sudopera,sifona i slivnika )
– Glavnih vertikalnih i horizontalnih cjevovoda
– Ispumpavanje septički jama autocisternama
– Ispumpavanje poplivanih prostorija i kanalizacijskih te oborinski šahtova
sa pumpama
– Čišćenje i usisavanje vode i fekalija
usisivaćima iz poplavljenih prostorija i šahtova
– Lociranje trase kanalizacije i izrada nacrta trase i šahti
– Lociranje točnog mjesta slijepih šahti i spojeva

Vodoinstalaterski radovi

Vrlo povoljno i profesionalno ugrađujemo instalaciju dovoda i odvoda u vašim kupaonicama i svim većim i manjim objektima.

Radove izvodimo sa svim materijalima koji se nalaze na tržištu,od pocinčanih cijevi i fitinga, bakrenih pa sve do trenutno najpopularnijih plastičnih instalacija (p.p.r.) i Pex-Al-Pex od poznatih proizvođaća:Henco,Vargon,Vargoterm,Geberit, Aquaterm, Wavin,Viega i Hakan plastic.

– izrada novi i popravak stari instalacija,
– održavanje odvodne i dovodne instalacije,
– adaptacija stanova i kuća te polovnih prostora po sistemu ključ u ruke uz iskusne koperante (keramićari, elektrićari, pituri, stolari, parketari…),
– ugradnja kompletnih sanitarija

QuickLock oprema za popravak cijevi bez iskopa

QuickLock tehnologija je novost u popravku cjevovoda jer se ne upotrebljava smola. Proizvod je napravljen od nehrđajučeg čelika i prilikom montaže voda može slobodno prolazit što je velika prednost jer ne treba blokirati cjevovod.